Uscătoarele automate de mâini, un pericol pentru sănătate?

24.04.2018


V-aţi obişnuit să folosiţi uscătoarele automate de mâini imediat, după ce ieşiţi de la toaletă? Atunci ar trebuie să fiţi foarte atenţi. Experții avertizează, că uscătoarele automate de mâini sunt nepotrivite pentru utilizare, deoarece contribuie la infectarea încrucișată cu picături de aer.

 

1) Uscătoarele automate mai periculoase decât prosoapele din hârtie?

Studiul realizat de experții britanici, arată, că atunci când se utilizează uscătoarele automate de mâini, persoanele din apropiere pot fi infectate. Potrivit Ministerului Sănătății din Marea Britanie, utilizarea de prosoape din hârtie reduce numărul de bacterii cu 45-60% în comparație cu uscătoarele automate, care măresc numărul de bacterii cu 255%.

 

2) Neigienic

Experții avertizează că uscătoarele automate nu sunt potrivite pentru utilizare, deoarece contribuie la infectarea încrucișată cu picături de aer. Studiul a arătat, că uscătoarele automate de măini pot răspândi un numar mare de bacterii la o inaltime de până la un metru de la podea.

 

3) Spălaţi şi uscaţi mâinele corect!

Dr. Amos Otido din spitalul Chisimu, spune că "utilizarea unui uscător automat de mâini este atât de neigienic încât este mai bine să nu vă spălați pe mâini deloc". El spune că umezeala, lăsată după uscarea parțială a mâinilor cu un uscător automat, crește probabilitatea răspândirii bacteriilor. Studiile anterioare indică faptul că, după o vizită la toaletă, o persoană primește, de obicei, aproximativ 200 de milioane de bacterii pe centimetru pătrat de piele din fiecare mână. În timp ce mâinile infectate cu bacterii le pot răspândi pe alte cinci suprafețe sau alte 14 obiecte.

 

Studiul trebuie să fie un avertisment de netrecut cu vederea, mai ales în ceea ce priveşte răspândirea bacteriilor în spaţiile publice, incluzând unităţile medicale.

 

Sursa de informaţie: www.zdorovieinfo.ru